Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Narancsos répatorta |
2017. április 16. vasárnap, 20:24 |
Kipróbálásra vár Hozzávalók 24 cm-es tortához: 25 dkg liszt
Elkészítés: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal. A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, majd keverjük hozzá a mazsolát és a reszelt narancshéjat. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze az egész tojásokkal, majd adjuk hozzá az olajat is. Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a cukros-tojásos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze. Végül keverjük a masszához a sárgarépás keveréket és az előzőleg megpucolt, gerezdekre szedett, kisebb darabokra felvágott narancsot is. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig. Sütés közben, ha kezd a teteje jobban barnulni, akkor alufóliával takarjuk le, és úgy süssük készre. Javaslat: légkeverésnél 160 fokon 55 percig sütés. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a tésztát a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Forrás
|