Narancsos répatorta
2017. április 16. vasárnap, 20:24

Kipróbálásra vár

Hozzávalók 24 cm-es tortához:

25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg sárgarépa (reszelve)
3 db tojás
1,5 dl étolaj
10 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja
1 nagy narancs (felkockázva)
10 dkg mazsola
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
csipet reszelt szerecsendió (elhagyható)
csipet só
1/2 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna

 

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a fahéjjal.

A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, majd keverjük hozzá a mazsolát és a reszelt narancshéjat.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze az egész tojásokkal, majd adjuk hozzá az olajat is.

Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a cukros-tojásos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze. Végül keverjük a masszához a sárgarépás keveréket és az előzőleg megpucolt, gerezdekre szedett, kisebb darabokra felvágott narancsot is.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig. Sütés közben, ha kezd a teteje jobban barnulni, akkor alufóliával takarjuk le, és úgy süssük készre. Javaslat: légkeverésnél 160 fokon 55 percig sütés.

A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a tésztát a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

 

 

Forrás

 

 

Keresés

Google-ajánlat