Nehéz helyzetben meggyőzőnek lenni (Horváth Evelin, Pásku Enikő)
2017. április 06. csütörtök, 16:52

A hallgatók párokat alakítanak, az alábbi szituációk egyikét kihúzzák, majd rövid felkészülés után előadják:

1. 16 éves diáklány vagy, aki holland tulipánmezőt szeretne tetováltatni a bal arcára. Vedd rá az édesanyád/édesapád arra, hogy írjon szülői hozzájárulást, hogy elkészülhessen a tetoválás!

2. Éppen a szeretőddel vacsorázol egy étteremben, amikor hirtelen megjelenik az asztalotok mellett a férjed/feleséged. Győzd meg a párodat arról, hogy a kapcsolatotoknak külön jót tesz ez a kis változatosság!

3. Egy nagy multinacionális cégnél dolgozol a fénymásolópapír-újratöltő titkár helyetteseként. Győzd meg a főnöködet arról, hogy te legyél a cég arca a jövő évi reklámkampányban!

4. A nagymamád rózsaszín virágmintás otthonkát kért tőled a születésnapjára, te azonban egy vörös színű, válltöméses, szegecsekkel díszített bőrmellényt vettél neki. Győzd meg a mamát arról, hogy ez a ruhadarab sokkal praktikusabb lesz számára!

5. Éppen a Duna-parton sétálgatsz, amikor az egyik járókelőn meglátod azt a cipőt, amit hónapok óta szeretnél beszerezni magadnak, de sehol nem lehetett kapni. Mivel azonos a lábméretetek, győzd meg őt arról, hogy ott helyben adja el neked a cipőt!

6. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező kelbimbótermelő piaci árus vagy. Meglátsz egy idős nénit, amint kelbimbót akar vásárolni a melletted lévő eladótól. Győzd meg őt arról, hogy a te kelbimbód sokkal jobb minőségű, mint a szomszéd árusé!

7. 67 éves golflabdaszedő vagy. Mivel rendkívül monoton a munkád, új kihívás után nézel és jelentkezel egy ötcsillagos szálloda recepciós állására. A hallásod már nem valami jó, kizárólag a magyar nyelvet beszéled, de azt is csak dadogva és kissé pöszén. Győzd meg a HR-est arról, hogy te lennél a legmegfelelőbb ember erre a pozícióra!

8. Pár éve kezdtél el szórakozásból gyümölcsökkel zsonglőrködni egy 5 éves születésnapján, azóta más születésnapokon is vállalsz fellépéseket rendszeresen (kizárólag gyümölcsökkel). A Nemzeti Cirkusz épp a városotokban van, és hallottad, hogy lesérült a zsonglőrjük. Vedd rá a cirkusz igazgatóját, hogy beugorhass a zsonglőr helyett!

9. Gyerekkorod óta filmrendező szeretnél lenni, és most végre esélyed nyílt arra, hogy saját filmet készíts. Azonban a színészeket – a film alacsony költségvetése miatt – pénz helyett görögdinnyével fizetik ki egy szponzori felajánlás keretében. Most éppen Eddie Murphyvel tárgyalsz, akit meg kell győznöd arról, hogy megéri 10 tonna görögdinnyéért a filmedben szerepelnie.

10. Most találkozol életedben először a párod édesanyjával/édesapjával. A találkozó jól sikerül, azonban feltűnik neked, hogy ugyanazt a parfümöt használjátok. Nem szeretnéd, ha a párodnak az édesanyja/édesapja jutna az eszébe, valahányszor együtt vagytok, és ez amúgy is a te kedvenc parfümöd. Győzd meg az újonnan megismert szülőt arról, hogy ezután válasszon egy másik – hozzá jobban illő – illatot magának!

11. Kinéztél magadnak egy új nadrágot, de a szüleid szerint túl drága, te viszont nem vagy hajlandó lemondani róla. Vedd rá a húgodat/öcsédet, hogy vegye meg egy régi cuccod, amiből aztán fedezheted az új nadrágod!

12. A héten írod a legfontosabb matematika zh-d, de mivel nem jártál be, nem tudsz egy szót sem az anyagból. Az ikertestvéred matematika szakos, azonban már kétszer lógott miattad a szemináriumáról. Vedd rá a testvéredet, hogy az utolsó hiányzását is elhasználva írja meg helyetted a zh-t!

13. Már majdnem befejezed az írásbeli vizsgát, amikor a tanár meglátja, hogy puskázol. Győzd meg a tanárt arról, hogy valójában te nem tettél semmi rosszat, sőt értékelnie kellene plusz ötössel a törekvésedet!

14. Egy ismerősöd megkér, hogy vigyázz a hatéves fiára. Egyetlen szabály van: a házban nincs foci! Ennek ellenére mégis a nappaliban rúgjátok a bőrt, azonban a célzó képességed már nem a régi, így sikerül eltalálnod egy antik vázát. Vedd rá a hatéves kisfiút, hogy ne mondja el a szüleinek, hogy te verted le a vázát!

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat