Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Néró sütemény |
2020. április 10. péntek, 11:05 |
Húsvétra Néró!
Hozzávalók 25 db-hoz 160 g puha vaj
Elkészítés A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, utána a narancs héját, majd keverjük bele a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Töltsük habzsákba, és sima csővel nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat: egyforma méretűek legyenek, hogy töltéskor könnyen össze tudjuk majd illeszteni őket. Tartsunk 8 cm távolságot köztük, hogy ne ragadjanak össze. 180 °C-on süssük 14 percig. Hagyjuk kihűlni. Párosával ragasszuk össze a lekvárral, és tegyük szorosan egymás mellé egy tálcára. Olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét, mártsuk bele egy villa hegyét, és gyors mozdulatokkal rajzoljunk vonalakat felettük a levegőben, így megcsíkozva a süteményeket.
Forrás: Magyar Konyha |