Néró sütemény
2020. április 10. péntek, 11:05

Húsvétra Néró!

 

Hozzávalók 25 db-hoz

160 g puha vaj
140 g porcukor
5 db tojássárgája
250 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja
sárgabaracklekvár
50 g étcsokoládé

 

Elkészítés

A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, utána a narancs héját, majd keverjük bele a sütőporral és sóval elkevert lisztet.

Töltsük habzsákba, és sima csővel nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat: egyforma méretűek legyenek, hogy töltéskor könnyen össze tudjuk majd illeszteni őket.

Tartsunk 8 cm távolságot köztük, hogy ne ragadjanak össze. 180 °C-on süssük 14 percig. Hagyjuk kihűlni.

Párosával ragasszuk össze a lekvárral, és tegyük szorosan egymás mellé egy tálcára. Olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét, mártsuk bele egy villa hegyét, és gyors mozdulatokkal rajzoljunk vonalakat felettük a levegőben, így megcsíkozva a süteményeket.

 

 

 

 

Forrás: Magyar Konyha

 

Keresés

Google-ajánlat