Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Omlós keksz |
2016. április 23. szombat, 18:28 |
Kekszpecsételőhöz is való
Hozzávalók 250 g finomliszt (esetleg kiegészítve néhány kanál almaliszttel) 200 g enyhén puha vaj 100 g porcukor egy csipet só 2 db tojássárgája 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy fél kávéskanál vanília komplett
Béleljük ki a sütőlapot sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát osszuk kétfelé – amíg az egyikkel dolgozunk, a másik felét tegyük a hűtőbe. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk a tésztát nagyjából 3 milliméter vastagra. Tetszőleges formájú kiszúróval formázzunk kekszeket, kekszpecséttel mintát is nyomhatunk rá. A kekszeket 170 fokon 7-8 perc alatt süssük meg – gyorsan megsülnek, figyeljünk arra, nehogy nagyon megpiruljanak vagy megégjenek.
Saját fotó
|