Omlós keksz
2016. április 23. szombat, 18:28

Kekszpecsételőhöz is való

 

Hozzávalók

250 g finomliszt (esetleg kiegészítve néhány kanál almaliszttel)

200 g enyhén puha vaj

100 g porcukor

egy csipet só

2 db tojássárgája

1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy fél kávéskanál vanília komplett

 


A vajra rászórjuk a sót és a porcukrot. Összedolgozzuk a vajat a cukorral, a sóval és a liszttel. Hozzáadjuk a tojássárgákat, amiben elkevertük a vaníliát. Összedolgozzuk a vajas morzsalékkal, és homogén tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagolva tegyük a fagyasztóba 20 percre. (A jól becsomagolt tészta eláll a hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban 3 hétig.)

Béleljük ki a sütőlapot sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A tésztát osszuk kétfelé – amíg az egyikkel dolgozunk, a másik felét tegyük a hűtőbe. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk a tésztát nagyjából 3 milliméter vastagra. Tetszőleges formájú kiszúróval formázzunk kekszeket, kekszpecséttel mintát is nyomhatunk rá.

A kekszeket 170 fokon 7-8 perc alatt süssük meg – gyorsan megsülnek, figyeljünk arra, nehogy nagyon megpiruljanak vagy megégjenek.

 

Az eredeti recept forrása

 

rec omloskeksz2

Saját fotó

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat