Orosz almatorta
2020. január 03. péntek, 14:19

Ezt (is) vittem szilveszterre

Hozzávalók, 26 cm-es tortaformához:

6 nagy alma
1 bögre cukor - 2,5 dl
3 nagy tojás (vagy 4 kisebb)
1 teáskanál vaníliakivonat
1 bögre liszt

fél csomag sütőpor

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.

Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást a cukorral robotgépben habosra verjük, amíg el nem kezd csíkokat húzni. Beleforgatjuk a vaníliát és a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát az almára öntjük. (Az almára öntöttem egy kis fahéjas almafűszert.)

180 fokos sütőben kb. egy óra alatt sül készre.

A kapcsot csak hidegen érdemes kinyitni. Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat