Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Orsi-féle francia csokoládétorta |
2014. június 02. hétfő, 11:44 |
A legutóbbi slow food vacsoránk desszertje. Egy tábla legalább 60%-os étcsokoládét gőz fölött megolvasztunk, négy deka cukrot adunk hozzá, belekeverünk egy teavajat. Két presszókávét és ízlés szerint egy kis konyakot öntünk hozzá. Felverjük külön-külön három tojás sárgáját és fehérjét. A csokoládét a gőzről levéve előbb hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a fehérjét. (Ha szükségesnek érezzük, tehetünk bele egy fél kanál [mandula]lisztet.) Kis tortaformában (sütőpapíron) vagy muffinsütőben 150 fokon gőz fölött (tepsibe vizet teszünk a tortaforma alá) készre sütjük. Frissen felvert tejszínnel vagy vaníliasodóval tálaljuk. A prosecco is remek kísérője...
|