Orsi-féle francia csokoládétorta
2014. június 02. hétfő, 11:44

A legutóbbi slow food vacsoránk desszertje.

Egy tábla legalább 60%-os étcsokoládét gőz fölött megolvasztunk, négy deka cukrot adunk hozzá, belekeverünk egy teavajat. Két presszókávét és ízlés szerint egy kis konyakot öntünk hozzá. Felverjük külön-külön három tojás sárgáját és fehérjét. A csokoládét a gőzről levéve előbb hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a fehérjét. (Ha szükségesnek érezzük, tehetünk bele egy fél kanál [mandula]lisztet.)

Kis tortaformában (sütőpapíron) vagy muffinsütőben 150 fokon gőz fölött (tepsibe vizet teszünk a tortaforma alá) készre sütjük.

Frissen felvert tejszínnel vagy vaníliasodóval tálaljuk. A prosecco is remek kísérője...

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat