Panna cotta sós karamellel
2017. február 13. hétfő, 10:42

Baráti raklettezés könnyed desszertje volt

Panna cotta

Hozzávalók 6 személyre:
500 ml min. 30% zsírtartalmú tejszín
100 ml min. 3,5%-os zsírtartalmú tej
70 g kristálycukor
1 rúd vanília
7 g lapzselatin

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magvait és a rudat is, majd az egészet forrásig hevítjük. Ezután belehelyezzük a beáztatott, majd lecsöpögtetett zselatint, és folyamatosan kevergetve 2-3 percig hűtjük.
A panna cottát poharakba/formákba töltjük, és legalább 4-5 órán keresztül hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.

 

Sós karamell

Hozzávalók:
100 g kristálycukor
1 tk. méz
80 ml forró tejszín
1 tk. vaj
sóvirág

A kristálycukorból és a mézből borostyánszínű karamellt készítünk, majd hozzákeverjük a forró tejszínt, végül a vajat is. A szószt langyosan a kész, dermesztett panna cotta tetejére csorgatjuk, meghintjük néhány sóvirágkristállyal (de sóval is megszórhatjuk), és azonnal tálaljuk.

 

Keresés

Google-ajánlat