Pogácsa
2012. január 13. péntek, 22:07

György Reni és apuja-féle pogácsa, Facebookon kaptam a receptet. Kipróbáltam, gyorsan elfogyott a végeredmény.

 

Hozzávalók (3 és fél tepsihez):

1 kg liszt

1/2 kg margarin

8 tojás + 2 a tetejére

1 bögre tej

1 élesztő

 

Gyártási folyamat:

Tejben az élesztőt felfuttatod. Addig a többi alapanyagból lágy tésztát gyúrsz (kézzel). Majd az élesztővel tovább gyúrod. Az egészet nem kell tovább keleszteni , hanem a gyúródeszkán összehajtogatva kb. fél órát pihentetni. Majd kinyújtani és újra hajtogatni, ezt kétszer érdemes legalább elvégezni, hogy jó réteges legyen majd a pogi.

Nem kell nagyon vékonyra nyújtani, jöhet a szaggatás. A sütőpapír nagyon jó találmány. A pogi tetejét megkened tojással, és pirosra sütöd (alsó-felső sütés kb. 180 fokon).

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat