Pozsonyi kifli
2019. március 17. vasárnap, 19:56

Pozsonyi hosszú hétvége után lelkesen receptkeresésbe kezdtem

 

HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt (fele rétes-fele sima)
25 dkg vaj
2 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
2 dl tej
10 dkg cukor
1 tk só
A töltelékhez:
30 dkg dió (darált)
15 dkg cukor
1,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
4 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
2 ek sárgabaracklekvár
1 ek zsemlemorzsa
1 db tojás (a kenéshez)

A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a vajat az élesztővel, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, hűvös helyen 1 órán át pihentetjük.
A töltelékhez a diót leforrázzuk a tejjel, a többi hozzávalóval összekeverjük. Fontos, hogy közepes állagú tölteléket készítsünk, ne legyen lágy!
A tésztát 24 részre elosztjuk, golyókat formázunk belőlük, kicsit ellapogatjuk, majd egyenként ovális, kézfej nagyságú vékony lapra nyújtjuk.
A tölteléket is elosztjuk 24 részre, és a kinyújtott kis tésztadarabok felső hosszanti szélére egy csíkban felvisszük. A tészta formájához igazgatjuk, szorosan feltekerjük és megformázgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a tojás sárgájával, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig, ameddig a tojássárgája megszárad. Átkenjük a tojásfehérjével, hideg helyre tesszük 30 percre.
Közben a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, és kb. 25-35 perc alatt barnás-pirosra sütjük.

 

Keresés

Google-ajánlat