Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Pozsonyi kifli2 |
2019. december 02. hétfő, 12:37 |
Amióta Pozsonyban töltöttünk legutóbb egy hétvégét, kedvencem. Bevásárlólista (32 db kiflihez) 300 g finomliszt Töltelék:
Elkészítés Kézzel gyors mozdulatokkal, de késes robotgépben a legjobb, összeállítom a tésztát. Amihez a lisztet összekeverem először a cukorral, friss élesztővel- csak morzsolva- , majd elmorzsolom a vajjal is. Ezután jöhetnek a folyékony hozzávalók, amivel nem túl ragacsos tésztát kapok. Kézzel átgyúrom, 4 gombócra osztom és a gombócokat egyesével kör alakúra kinyújtom 3 ml vastagra. Tortaszerűen 8 kicsi háromszögre osztom, aminek a végére 2 kk tölteléket teszek és feltekerem, mint a croissant.
|