Pozsonyi kifli2
2019. december 02. hétfő, 12:37

Amióta Pozsonyban töltöttünk legutóbb egy hétvégét, kedvencem.

Bevásárlólista (32 db kiflihez)

300 g finomliszt
150 g vaj (82%)
3-4 ek tejföl
2 ek kristálycukor
2 db tojássárgája
2 dkg élesztő
1 ek rum

Töltelék:
Mákos: 150g darált mák, 70 ml forralt tej, 70 g porcukor, 1 citrom reszelt héja és kicsi leve, 2 ek lekvár.
Diós: 150 g darált dió, 60ml forralt tej, 1 citrom reszelt héja, 1 ek rum, 60 g cukor, marék mazsola.

 

Elkészítés

Kézzel gyors mozdulatokkal, de késes robotgépben a legjobb, összeállítom a tésztát. Amihez a lisztet összekeverem először a cukorral, friss élesztővel- csak morzsolva- , majd elmorzsolom a vajjal is. Ezután jöhetnek a folyékony hozzávalók, amivel nem túl ragacsos tésztát kapok. Kézzel átgyúrom, 4 gombócra osztom és a gombócokat egyesével kör alakúra kinyújtom 3 ml vastagra. Tortaszerűen 8 kicsi háromszögre osztom, aminek a végére 2 kk tölteléket teszek és feltekerem, mint a croissant.
A töltelékeknél a száraz alapanyagokat összekeverem, a tejet felforralom és ráöntöm, hagyom kihűlni, ezután töltöm vele a kifliket. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket, felvert tojással lekenem és 20 perc alatt, 180 fokon pirosra sütöm őket.
Tipp: a kifliket még forrón vaníliás porcukorba forgassuk, hogy még illatosabbak legyenek!

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat