Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Profiterole |
2013. október 25. péntek, 12:02 |
Macerás, olasz eredetű, de isteni sütemény Tészta: 1 bögre víz 90 g vaj 1 bögre finomliszt 3 tojás
Töltelék: fél bögre cukor 3 tojássárgája 2 ek. liszt 1 bögre tej 55 g darabokra tört étcsokoládé 1 ek. narancslikőr
Tetejére: 170 g olvasztott étcsokoládé
A tészta elkészítése: Vaj + víz keverékét lábosban felforralom, hozzáadom a lisztet, lassú tűzön két percig főzöm, amíg egynemű massza nem lesz. A tojást egyenként beleverem, fényes masszát kapok. Kivajazott tepsire púpozott evőkanállal halmozom. Tíz percig 200 fokon, 10 percig 180 fokon sütöm. Kihűtöm. A töltelék elkészítése: A cukrot kikeverem a tojássárgájával, hozzáadom a lisztet, egynemű krémmé keverem. A tejet a csokival és a narancslikőrrel felmelegítem, a tojássárgájához keverem, közepes tűzöm besűrítem. Kihűtöm.
|