Profiterole
2013. október 25. péntek, 12:02

Macerás, olasz eredetű, de isteni sütemény

Tészta:

1 bögre víz

90 g vaj

1 bögre finomliszt

3 tojás

 

Töltelék:

fél bögre cukor

3 tojássárgája

2 ek. liszt

1 bögre tej

55 g darabokra tört étcsokoládé

1 ek. narancslikőr

 

Tetejére:

170 g olvasztott étcsokoládé

 

A tészta elkészítése:

Vaj + víz keverékét lábosban felforralom, hozzáadom a lisztet, lassú tűzön két percig főzöm, amíg egynemű massza nem lesz. A tojást egyenként beleverem, fényes masszát kapok. Kivajazott tepsire púpozott evőkanállal halmozom. Tíz percig 200 fokon, 10 percig 180 fokon sütöm. Kihűtöm.

A töltelék elkészítése:

A cukrot kikeverem a tojássárgájával, hozzáadom a lisztet, egynemű krémmé keverem. A tejet a csokival és a narancslikőrrel felmelegítem, a tojássárgájához keverem, közepes tűzöm besűrítem. Kihűtöm.


A tésztabogyókba lukat fúrok, habtöltővel beletöltöm a krémet, csokimázzal leöntöm.

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat