Puha mézeskalács
2015. december 05. szombat, 23:20

Barátnős mézeskalács, most már évek óta ebből készül az adventi mézeskalácsunk

 

Hozzávalók

5 dkg vaj
6 dkg barnacukor
12,5 dkg méz
negyed kiló finomliszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél csomag mézeskalácsfűszer
1 db tojás

 

Elkészítés

Egy lábasban felolvasztjuk egyszerre a vajat, mézet és a cukrot, majd kihűtjük.

Összekeverjük egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszert.

A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk. 5-12 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, és kiszúrjuk a formákkal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 6-7 percig sütjük. Barátnőkkel együtt díszítjük. (6 barátnőre négyszeres adagot készítettem.)

 

Forrás

2015 decemberében ilyen mézeskalácsok készültek:

rec mezeskalacs

 

Mutató a 2016-os díszítésből:

rec mezes2016

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat