Rácsos túrós
2020. április 06. hétfő, 15:19

Karanténtúrós

 

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
8-10 dkg porcukor
125 g vaj
2 egész tojás
fél csomag sütőpor
1 vaníliás cukor

 

A töltelékhez:

375 g túró
50-60 g porcukor
fél pohár tejföl
1 tojás (sárgája)

 

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk.

A nagyobbik tésztát a sütőpapíros tepsibe egyenletesen belenyújtjuk-beletapogatjuk. Ráöntjük a tölteléket.

A megmaradt tésztából „kígyókat" nyújtunk, és berácsozzuk vele a túrós krém tetejét.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25-35 percig sütjük.

 

Keresés

Google-ajánlat