Répatorta Mónisüti módra
2020. április 14. kedd, 09:32

A #főzzaséffel kezdeményezés részeként húsvéti sütemény

 

Hozzávalók:

4 tojás
28 dkg cukor
2 dl olaj (napraforgó- vagy kukoricacsíraolaj)
28 dkg liszt
30 dkg sárgarépa
10 dkg szeletelt mandula, darabolt dió, összetört pisztácia
5 dkg mazsola
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csomag sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
fél kk. só

A tetejére:

30 dkg Philadelphia (vagy jellegű) krémsajt
4 dl habtejszín
4 ek. cukor
reszelt narancshéj

 

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk, és az aprólyukú reszelőn lereszeljük.

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés), és előkészítünk egy 27 centi átmérőjű kapcsos tortaformát. Az aljába belecsíptetünk egy darab sütőpapírt, az oldalát kivajazzuk.
Alaposan összekeverjük a cukrot és az olajat, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd apránként az olajos-cukros tojásba keverjük, és ekkor tesszük hozzá a vaníliát is.
A végén beleforgatjuk a mazsolát, a répát és az olajos magokat.
Az előkészített formába öntjük a masszát, és kb. 50 perc alatt megsütjük.
Amikor a tésztánk kihűlt, vízszintesen félbevágjuk.
Felverjük a krémsajtot a tejszínhabbal és a cukorral (mehet egyben az egész), a végén a narancshéjat és belekeverjük. A krém felét rákenjük a tortalap alsó felére, ráhelyezzük a levágott felet, és a krém maradékát elkenjük a torta tetején. Tört pisztáciával díszítjük – vagy amink van hozzá otthon...

 

Forrás: Dining Guide / Mónisüti

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat