Rozmaringos-fokhagymás csirke
2013. augusztus 24. szombat, 09:07

Gyors és laktató ebéd

Beáztatom a római tálat (jénaiban vagy tepsiben is süthető, de a római tálban sütéshez alig kell zsiradék).

A megmosott-megtisztított egész csirkecombokat ízlés szerint befűszerezem (pl. só, bors, turbolya, grilles fűszer), kevés olívaolajjal bepácolom. A bőre alá felvágott fokhagymát dugdosok. Elhelyezem a római tálban, nagyon kevés olívaolajjal meglocsolom, a csirkecombokra egy-egy szál rozmaringot helyezek.

Előmelegített sütőben előbb a tálban lefedve átpárolom, a végén a fedőt leszedve pirosra sütöm a tetejét.

Krumplipürével és (paradicsomos-olívabogyós rukkola)salátával tálalom.

 

rec rozmaringoscsirke1

 

 

rec rozmaringoscsirke3

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat