Sacher szelet
2016. június 12. vasárnap, 11:00

Ági diplomaosztójára készítettem

Hozzávalók (kisebb tepsihez):

6 tojás
20-30 dkg porcukor (eredeti receptben 30 volt, de én sokkal kevesebbet tettem bele, és bőven elég volt)
15 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
sárgabaracklekvár
1 tábla étcsokoládé
tejszín

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A porcukrot, margarint és a tojássárgáját habosra keverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, kakaót és óvatosan a felvert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 175 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt. Óvatosan kettévágjuk. Még melegen rákenjük a baracklekvárt (ne túl vastagon). Hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a mázat.

Máz: Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét. Melegítsük fel a tejszínt (ne hagyjuk felforrni), és öntsük a frissen felolvasztott csokoládéhoz, és gyorsan keverjük össze. Néhány percig hagyjuk hűlni a mázat, amíg elkezd sűrűsödni. Öntsük a torta közepére, egy széles, lapos késsel simítsuk el, és hagyjuk lefolyni a széleken is.

 

 

rec sacherszelet1

 

Keresés

Google-ajánlat