Sajt házilag
2012. augusztus 21. kedd, 12:24


Még nem próbáltam, de biztos a forrás...

Hozzávalók:

1 liter tej

1/2 kg túró

6 dkg vaj

1 egész tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 kávéskanál só

 

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót (melyet előbb áttörtél krumplitörőn) főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.

Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.

Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől, és rakd tetszőleges formába.

2 óra múlva reszelhető is.

 

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.

 

 

Keresés

Google-ajánlat