Sajtos-bazsalikomos muffin
2014. szeptember 27. szombat, 10:57

Gyönyörű bazsalikomcsokraim növekedtek.

Hozzávalók:

2 bögre teljes kiőrlésű liszt, 15-20 deka reszelt (füstölt) sajt, 2,5 teáskanál sütőpor, 1 tk. só, 1 csipet cukor, 10 deka krémsajt, 1 tojás, 1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított bazsalikom, 10 deka olvasztott vaj, 2 dl tej

 

Elkészítés:

Öntsük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sütőport, valamint a sót (én borsot is daráltam bele). Egy másik keverőtálba tegyük a krémsajtot, üssük bele a tojást, keverjük a masszához a felolvasztott vajat és a tejet. Adjuk hozzá az összevágott friss vagy szárított bazsalikomot. Habverővel alaposan dolgozzuk össze a "nedves" keveréket, majd kis adagonként keverjük hozzá a lisztes keveréket. Ezzel a masszával töltsük meg a muffinformákat, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 20-25 percig.

Keverhetünk a tésztába összevágott, napon szárított paradicsomot, apróra vágott metélőhagymát vagy olívaolajon megpirított vöröshagymát is.

 

Ha kihűlt, vágjuk a muffinokat félbe, kenjük meg vajjal, de megtölthetjük vastagra szeletelt mozzarellasajttal és paradicsommal is.

 

Keresés

Google-ajánlat