Sajtos rudak
2012. január 15. vasárnap, 15:40

Melegen finom puha magában, hidegen sör-, bor- és más korcsolya

 

Adag: rengeteg

Hozzávalók

50 dkg liszt

25 dkg sertészsír

2 dl tejföl

3 dkg élesztő

0,5 dl tej

kevés kristálycukor

2 db tojás

10 dkg füstölt sajt

10 dkg trappista sajt

 

Utasítás

Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk.

A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk.

A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Végül 190°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 


 

Keresés

Google-ajánlat