Sajtos scone
2019. november 26. kedd, 15:55

Sajtos scone

Hozzávalók 20 darabhoz:
500 gramm finomliszt
100 gramm vaj
250 gramm reszelt sajt
1 teáskanál só
1 zacskó sütőpor
150 milliliter tej
100 milliliter víz
1 darab a kenéshez tojás

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokon, egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A sajtot lereszeljük, és egy maréknyit félreteszünk belőle a szóráshoz. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, belereszeljük a hideg vajat. Elmorzsoljuk a liszttel, egészen addig, míg már nincsenek nagyobb darabok benne. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a hideg tejet és a vizet is. Éppen csak addig gyúrjuk, míg össze nem áll, a lényeg, hogy minél kevesebbet dolgozzunk vele. Deszkán kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle.

A pogácsákat a tepsire sorakoztatjuk, és lekenjük a felvert tojással. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat