Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Skót krémes |
2014. szeptember 27. szombat, 15:31 |
A neten található, háború utáni krémesrecept, apró változtatásokkal Hozzávalók: A tésztához 50 dkg finomliszt
A krémhez 1,25 l tej A tetejére 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés A szalalkálit a 2 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tejes szalalkáliból, cukorból, sóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 4 részre osztjuk, gáztepsi méretűre, vékonyra nyújtjuk, és egyenként, vajazott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap 170 fokon (alsó-légkeverés) 5 perc alatt megsül. A kész lapokat a tepsiről óvatosan (törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára. A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverővel csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a felolvasztott margarint, majd a masszát a langyos sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk. Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.
|