Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Sós pogácsa |
2014. június 24. kedd, 18:41 |
Korcsolya, például vébénézéshez Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kefir, 1 pohár étolaj, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 kockamargarin, 1 evőkanál só A margarint kikeverem a sóval. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. Összeállítom a tésztát a liszttel, a az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha kell, kis tejfölt teszek még bele. A kidolgozott tésztát 8 egyenlő részre osztom. Mindegyiket tányér nagyságúra nyújtom, és megkenem a sós margarin egy negyed részével, majd egy másik lappal beborítom. 4 páros lap lesz belőle. Négyfelé vágom, és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és kikent tepsibe rakom. Tojássárgával kenem, tetejükre köményt, reszelt sajtot vagy szezámmagot szórok. Kb. fél órát pihentetem, majd hideg sütőbe rakom, amit akkor gyújtok be. 25-30 perc alatt világosra sütöm. |