Sós pogácsa
2014. június 24. kedd, 18:41

Korcsolya, például vébénézéshez

Hozzávalók:

70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kefir, 1 pohár étolaj, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 kockamargarin, 1 evőkanál só

A margarint kikeverem a sóval. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. Összeállítom a tésztát a liszttel, a az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha kell, kis tejfölt teszek még bele.

A kidolgozott tésztát 8 egyenlő részre osztom. Mindegyiket tányér nagyságúra nyújtom, és megkenem a sós margarin egy negyed részével, majd egy másik lappal beborítom. 4 páros lap lesz belőle. Négyfelé vágom, és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és kikent tepsibe rakom. Tojássárgával kenem, tetejükre köményt, reszelt sajtot vagy szezámmagot szórok.

Kb. fél órát pihentetem, majd hideg sütőbe rakom, amit akkor gyújtok be. 25-30 perc alatt világosra sütöm.

 

Keresés

Google-ajánlat