Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Sütőtökös-gesztenyés torta |
2019. december 15. vasárnap, 11:38 |
Sütőtökös-gesztenyés torta mascarponekrémmel és pisztáciával
Hozzávalók: 30 dkg sült sütőtök
A sült sütőtököt és a gesztenyemasszát összetörjük, krémesre keverjük. Egyenként hozzádjuk a tojásokat, majd a tejet, mézet, olajat és a felolvasztott vajat. Végül beleszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát. Jól elkeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 185 fokos előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (35-40 perc). A mascarponét kikeverjük egy kis porcukorral, pár csepp citrom- vagy narancslevet is adhatunk hozzá, majd belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Amint a tésztánk kihűlt, megkenjük a tetejét a mascarponekrémmel, majd gazdagon megszórjuk a durvára tört pisztáciával. |