Sütőtökös-gesztenyés torta
2019. december 15. vasárnap, 11:38

Sütőtökös-gesztenyés torta mascarponekrémmel és pisztáciával

 

Hozzávalók:

30 dkg sült sütőtök
30 dkg liszt
25 dkg gesztenyemassza
1 tk. szódabikarbóna
3 tojás
3 evőkanál méz
15 dkg vaj
4-5 evőkanál olaj
1 dl tej
250 ml tejszín
25 dkg mascarpone
Porcukor ízlés szerint

 

A sült sütőtököt és a gesztenyemasszát összetörjük, krémesre keverjük. Egyenként hozzádjuk a tojásokat, majd a tejet, mézet, olajat és a felolvasztott vajat. Végül beleszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát. Jól elkeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 185 fokos előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (35-40 perc).

A mascarponét kikeverjük egy kis porcukorral, pár csepp citrom- vagy narancslevet is adhatunk hozzá, majd belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

Amint a tésztánk kihűlt, megkenjük a tetejét a mascarponekrémmel, majd gazdagon megszórjuk a durvára tört pisztáciával.

 

Keresés

Google-ajánlat