Svéd csokoládétorta
2019. október 10. csütörtök, 18:41

Liszt nélküli csokitorta!

Hozzávalók 8 szelethez:
250 gramm vaj
250 gramm étcsokoládé (70%-os)
100 milliliter eszpresszó
4 darab tojás
180 gramm cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm-es tortaformát, az aljára tegyünk sütőpapírt is.

Nagyon alacsony lángon melegítsük össze a vajat és az étcsokoládét, akár vízgőz felett is megtehetjük. Ha elolvadtak az alapanyagok, keverjük bele az eszpresszót, tegyük félre.

Keverjük össze a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.

Keverjük bele a csokoládés krémet a tojásos keverékbe, addig keverjük, míg krémes, homogén nem lesz. Adjuk hozzá a sót.

Öntsük a tésztát az előkészített formába, 40-45 percig süssük. Hagyjuk a formában kihűlni. Porcukorral megszórva, tejszínhabbal tálaljuk.

 

Keresés

Google-ajánlat