Tapas: fokhagymás garnéla
2013. június 05. szerda, 18:58

Fokhagymás garnéla fehérborral és chilivel

Hozzávalók 6-8 személyre:

4 evőkanál olívaolaj
500 g nagyobb garnéla (páncéljával együtt)

4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
1-2 apró, szárított, vagy friss chilipaprika
1-1,5 dl száraz fehérbor
1 evőkanál friss petrezselyem durvára vágva

Széles serpenyőben felhevítjük az olajat. Csipetnyi sóval beletesszük a rákokat, megforgatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit. Fél perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Felöntjük a borral, egy-két percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Friss kenyeret adunk mellé, mellyel a szaftot tunkolhatjuk.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat