Tárgyalástechnika értékelők (2014. tavasz)
2014. április 28. hétfő, 21:28

A tárgyalástechnika prezentációk értékelőlapjai:

1. csoport

2. csoport

 

A prezentációk értékelései:

1. csoport

2. csoport

 

A vizsgatárgyalások témái:

 

I. csoport

1. rentArt – mobilON

A mobilON fiatal, pályakezdő képzőművészek foglalkoztatását is tervezi a portfóliójuk bővítése során. Ebben kérik a rentArt segítségét. Mindkét cég szeretne részesedést kapni a fiatal tervezők munkáiból érkező bevételből (értelemszerűen minél többre törekszenek mindketten, de ésszerű keretek között, szem előtt tartva a jelen nem lévő művészek érdekeit is). Konkrétumokat beszéljenek meg ennek kapcsán. Jó, ha a rentArtnak vannak javaslatai, kiket ajánlana hátlaptervezésre a kapcsolatai közül (és miért). A mobilON is gondolja végig, milyen elvárásai vannak (minőség, határidők: gyorsaság, felhasználható anyagok stb.). Tisztázni kell a minőségi válogatás alapját, a fizetési körülményeket, az elszámolás idejét és gyakoriságát stb.

2. Wedding Day – Bájoló

A Wedding Day hosszabb ideje együttműködik a Bájoló tervezőivel: menyasszonyi, vőlegény-, koszorúslány- és örömszülőruhák tervezését szokták rájuk bízni. A kooperáció mindeddig zökkenőmentes volt. A legutóbbi alkalommal azonban történt egy baki: a Bájoló (a kéthetes határidővel vállalt) esküvőre nem készült el a menyasszony ruhájával. A Wedding Daynek ezért az eredetihez képest háromszoros áron kellett gyorsan ruhát bérelnie, hogy ne essen kútba az esküvő a ruha miatt. A költségeket természetesen nem a párnak, hanem a Wedding Daynek kellett vállalnia, illetve a menyasszony még elégedett sem volt igazán az eredménnyel: nem a rá szabott, egyedi ruhát kapta. Beszéljék meg a kárpótlási-kártalanítási lehetőségeket, a további együttműködés reményében. Gondoljanak mindkét cég jó hírnevére is. Konkrétumokról essen szó!

3. Stephanie – Jancsó mozi

A Stephanie csokizó munkatársai felfigyeltek az egyre jobban menő Jancsó mozira, profiljuk bővítésével egy csokisarkot szeretnének létrehozni a moziban (az előtérben). A csokizó vinné a saját arculatát, amely azonban egyáltalán nem illik a moziéhoz: amíg csak lehet, ragaszkodjanak a saját elképzelésükhöz, de ez ne menjen a megegyezés kárára (amit mindketten előnyösnek látnak). Hangsúlyozzák a közös pontokat. Beszéljék meg a bérleti díjakat, a nyitvatartást, a rendezvényeken az együttműködési lehetőségeket, esetleges állandó kedvezményeket, közös akciókat stb. Konkrétumokról essen szó!

 

 

II. csoport

1. Mesesziget – Origó Balaton

A Mesesziget a nyári szezonra bővíteni szeretné kínálatát. Nyári, biciklitúrával egybekötött, készségfejlesztő gyerektáborokat terveznek. A biciklibérlést az Origó Balatonnal szeretnék megoldani, az Origónak azonban nem áll rendelkezésre ilyen nagy mennyiségben gyerekbiciklije, de hajlandó beszerezni kerékpárokat, ha megfelelő üzleti lehetőséget látnak benne hosszú távon. Gondolják végig, milyen korosztály mehetne a táborba (akár szülői felügyelettel), hány gyereket tudnának fogadni táborvezetőként és biciklitúrásként, milyen hosszú lenne egy tábor, mennyi időre mennyibe kerülne az eszközbérlés (minden nap szükség lenne-e a kerékpárokra?), hány tábor lenne egy szezon alatt (egy vagy több?). Konkrétumokról essen szó!

2. Magic Tours – CATch egyik fele

A CATch a megalakulásának első évfordulójára meglepetésutazást tervez a munkatársakkal, a legfőbb és leghűségesebb ügyfeleiknek. Beszéljék meg a Magic Tours irodával, milyen lehetőségek vannak, legyenek sajátos, egyéni kéréseik. Gondolják végig, hány ügyféllel utaznának. A Magic Tours gondolja végig, milyen lehetőségeket tud ajánlani a céges utazásra. Tisztázzák az anyagi kereteket (értelemszerűen az utazási iroda minél többet ki szeretne sajtolni a nyomozóktól, ők pedig minél olcsóbban ki szeretnék hozni az utazást), az úticélt, az egyéb szolgáltatásokat.

3. Geek'n'Cafe – CATch másik fele

A CATch nyomozóiroda a születésnapját ünnepli, a százfős parti lebonyolításának helyszínéül a Geek'n'Cafét nézték ki. Beszéljék meg az étel- és italkínálatot, a buli dizájnját, az árakat (részletesen, tételesen), az időpontot, a biztosítást, az esetleges extraprogramokat. A kávézónak legyenek ötletei, a CATchnek pedig extra kívánságai (amelyeket a kávézó nem minden esetben tud teljesíteni).

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat