Tárkonyos raguleves
2017. december 09. szombat, 18:04

Télre leves

Hozzávalók 6-8 személyre
6 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg pulykamellfilé vagy csirkemell
50-60 dkg sárgarépa
2 fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg zöldbab
1 csokor petrezselyemzöld
3 dl tejszín
3-4 evőkanál liszt vagy ugyanennyi keményítő
4-6 evőkanál tárkonyecet
2-3 evőkanál szárított tárkony

őrölt bors

 

Elkészítés

A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk az olajban, amíg a színanyaga ki nem oldódik, mert ettől lesz szép színe a levesnek. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig párolunk. A lábasba tesszük a megtisztított, feldarabolt fehérrépát és a többi zöldséget. Felöntjük bőséges vízzel, majd lefedve addig főzzük, míg minden puhává nem válik benne.

A tejszínt tálkában kikeverjük a liszttel, majd a forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest. Elkeverjük benne, majd jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tárkonyecettel.

Tálaláskor citromgerezdet is kínálhatunk hozzá.

Csirke- vagy borjúhúsból is készíthetjük. Keményítővel készítve gluténmentes fogást kapunk.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat