Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Tárkonyos raguleves |
2017. december 09. szombat, 18:04 |
Télre leves Hozzávalók 6-8 személyre
Elkészítés A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk az olajban, amíg a színanyaga ki nem oldódik, mert ettől lesz szép színe a levesnek. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig párolunk. A lábasba tesszük a megtisztított, feldarabolt fehérrépát és a többi zöldséget. Felöntjük bőséges vízzel, majd lefedve addig főzzük, míg minden puhává nem válik benne. A tejszínt tálkában kikeverjük a liszttel, majd a forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest. Elkeverjük benne, majd jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tárkonyecettel. Tálaláskor citromgerezdet is kínálhatunk hozzá. Csirke- vagy borjúhúsból is készíthetjük. Keményítővel készítve gluténmentes fogást kapunk.
|