Tökös muffin
2015. november 04. szerda, 16:21

Az október vége, november eleje tökös időszak. Ekkor született ez a muffin is.

 

Hozzávalók

25 dkg sütőtök (egy kisebb tök)

kevés méz

12-15 dkg cukor (lehet barnacukor)

4 tojás

1 dl olaj

30 dkg liszt

1 kk. szódabikarbóna

fél csomag sütőpor

2 kk. őrölt fahéj

kevés étcsokoládé

 

Elkészítés

A felvágott, kimagozott tököt tepsibe teszem, a szeletek tetejét mézzel megkenem, kevés vizet öntök hozzá, és előmelegített, 180 fokos sütőben puhára sütöm (az elején fólia alatt, amelyet később leveszek, hogy picit megpiruljon a teteje, de nem kell karamellizálni).

Amíg sül a tök, előkészítem a többit: A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat összekeverem. Egy másik tálban kikeverem a tojással a cukrot (az eredeti recept kétszer ennyi cukrot írt, én ezt a tök mézzel kenésével helyettesítettem), hozzáadom az olajat (napraforgóolajat, bár én a színe és íze kedvéért tökmagolaj és napraforgóolaj keverékét használtam). Belekeverem a kihűtött, pürésített sütőtököt, és hozzáadom a lisztes keveréket. Az emberkefiguráimat még megbolondítottam kevés étcsokoládé-darabkával. Muffinsütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

 

 rec tokosmuffin-emberke

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat