Túrógombóc
2020. február 21. péntek, 09:56

Túrógombóc. Fogok ilyet gyártani. Fahéjas tejföllel. 

Hozzávalók

500 g túró
2 db tojás
50 g porcukor
70 g búzadara
1 citrom héja

A túrót összekeverjük a többi hozzávalóval, lefedve hagyjuk hűtőben állni legalább 3-4 órát, hogy a dara meg tudjon dagadni.

A főzéshez fele-fele arányban használjunk vizet és tejet, amit só helyett cukorral ízesítsünk és tegyünk hozzá egy hosszában felhasított vaníliarudat a kikapart magokkal.

Mikor az utolsó gombócot is a vízbe tettük (a fenti mennyiségből 4-5 gombóc lesz), 5 percig forraljuk, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük körülbelül harminc percig. Vajon pirított pankómorzsába forgatjuk, majd édes tejföllel, porcukorral tálaljuk.

 

Keresés

Google-ajánlat