Túrólepény
2013. október 07. hétfő, 20:16

Túróimádó

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, vékonyan kivajazunk egy 20 centis vagy 4 db 12 centis tortaformát.
2 tojást 5 dkg puha vajjal és 5 dkg (nád)cukorral habosra keverünk (édesszájúak használjanak 7 dkg cukrot).
Hozzáadunk egy csipet sót, egy kisebb vaníliarúd kikapart belsejét (vagy egy kávéskanálnyi vaníliáscukrot, amiben valódi vanília van), fél kg túrót, 5 dkg mazsolát, egy citrom lereszelt héját és levét, mindezt simára keverjük.
Egy külön tálkában 1 teáskanál sütőport és 4 csapott evőkanál étkezési keményítőt (lisztet) összekeverünk, és ezt a kész tésztához keverjük, és az egészet belesimítjuk a sütőformába.
180 fokon 45 percig sütjük, mikor látszik, hogy már nem csak a teteje, hanem a széle is elkezd pirulni, akkor kész.
Hidegen is finom, csak nem szokott maradni belőle addigra.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat