Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Zöldségkrémleves camembert sajttal |
2012. január 15. vasárnap, 15:31 |
Úszás után kiváló lélekmelegítő Adagok: 4
Hozzávalók 15 dkg pürésített paraj 15 dkg brokkoli 15 dkg zöld spárga 1 kis csokor zellerzöld 1 kis csokor petrezselyemzöld 1,5 dl tej 1 dl tejszín 5 dkg vaj 10 dkg camembert sajt só bors szerecsendió csipetnyi cukor 1 húsleveskocka
Utasítás A fazékba vajat teszünk, felolvasztjuk. A brokkolit nagyobb darabokra vágjuk, és a vajban párolni kezdjük. Feldaraboljuk a zöld spárgát, és a brokkoli mellé adjuk. A parajnak nem kell sok főzés, ezért ezt csak kicsit később tesszük bele. A párolódó zöldségeket fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal. Mikor kicsit már megpuhult, hozzáadjuk a parajpürét, majd felöntjük tejjel. Teszünk bele egy húsleveskockát, öntünk hozzá vizet, és egy csipetnyi cukrot is teszünk bele, hogy ellensúlyozzuk a paraj savasságát. Tejszínnel sűrítjük. Felaprítunk friss zeller- és petrezselyemzöldet, a levesbe szórjuk, és felforraljuk. Forrás után levesszük a tűzről, leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, még egyszer felforraljuk, pár spárgafejet adunk hozzá levesbetétnek. Tálaláskor beletesszük a felkockázott camembert-t.
|