Zöldségkrémleves camembert sajttal
2012. január 15. vasárnap, 15:31

Úszás után kiváló lélekmelegítő

Adagok: 4

 

Hozzávalók

15 dkg pürésített paraj

15 dkg brokkoli

15 dkg zöld spárga

1 kis csokor zellerzöld

1 kis csokor petrezselyemzöld

1,5 dl tej

1 dl tejszín

5 dkg vaj

10 dkg camembert sajt

bors

szerecsendió

csipetnyi cukor

1 húsleveskocka

 

 

Utasítás

A fazékba vajat teszünk, felolvasztjuk. A brokkolit nagyobb darabokra vágjuk, és a vajban párolni kezdjük. Feldaraboljuk a zöld spárgát, és a brokkoli mellé adjuk. A parajnak nem kell sok főzés, ezért ezt csak kicsit később tesszük bele. A párolódó zöldségeket fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal.

Mikor kicsit már megpuhult, hozzáadjuk a parajpürét, majd felöntjük tejjel. Teszünk bele egy húsleveskockát, öntünk hozzá vizet, és egy csipetnyi cukrot is teszünk bele, hogy ellensúlyozzuk a paraj savasságát. Tejszínnel sűrítjük. Felaprítunk friss zeller- és petrezselyemzöldet, a levesbe szórjuk, és felforraljuk.

Forrás után levesszük a tűzről, leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, még egyszer felforraljuk, pár spárgafejet adunk hozzá levesbetétnek.

Tálaláskor beletesszük a felkockázott camembert-t.

 

 

Keresés

Google-ajánlat