Sánta Zoltán-emlékdíj
2019. augusztus 18. vasárnap, 10:51

Ritkán fordul elő, hogy elakad a szavam a meglepetéstől, de ezen a hétvégén megtörtént.

 

A Hungarianwines.eu szervezésében a móri Csetvei Kertben került sor a II. Hungarian Gettogether rendezvényre. Németh Ágnes főszervezővel már jó ideje állandó szakmai kapcsolatban vagyunk: a Vince Magazin korábbi főszerkesztőjeként írt kiváló cikket a borszakújságírásról a Borkommunikáció kötetbe.

A WebWineWriting pályázatra beküldtem két bor témájú írásomat (a fröccsről és a borkísérletekről), kissé kategóriákon kívül, de annál nagyobb lelkesedéssel, és ugyancsak örömmel vettem részt a móri eseményen.

A meglepetés a díjátadó végén ért: megkaptam a Sánta Zoltán-emlékdíjat. A tavaly váratlanul elhunyt borakadémikusra emlékezve, szakmai öröksége előtt tisztelegve a barátai-kollégái díjat alapítottak, amelyet első alkalommal nekem ítélt a zsűri. 

Igazán megtisztelő a kitüntetés. Igyekszem a borkommunikációs oktatói és publikációs tevékenységemet ehhez méltón folytatni.

 

Az Emlékdíj zsűrijének tagjai: Török Péter, a Sánta Zoltán-emlékdíj alapítója; Kriston Orsolya, a VinCE Magazin felelős szerkesztője; Szabó Edit, a Borsmenta magazin főszerkesztője; Bálint László DipWSET borszakértő, a FurmintUSA kampány ügyvezetője; Németh Ágnes, a Hungarian WebWineWriting társalapítója voltak.

 

 20190817 Santa-emlekdij1

Fotó: Feledi László

20190817 Santa-emlekdij2

Fotó: Török Péter

20190817 Santa-emlekdij4 Fotó: Török Péter

20190817 Santa-emlekdij7

Fotó: Török Péter

 

Beszámoló a Vinoport oldalon

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat