Kezdetben volt... a kép
2017. január 03. kedd, 12:45

Megjelent a Visual Learning angol nyelvű sorozat következő kötete In the Beginning was the Image: The Omnipresence of Pictures: Time, Truth, Tradition címmel. A 16 tanulmányt tartalmazó gyűjtemény minden munkája a vizualitás, képiség, képszerűség témaköréhez kapcsolódik, ezúttal az idő, az igazság és a hagyomány felől közelítve.

Bibliográfiai adatok:

Benedek András − Veszelszki Ágnes (eds.): In the Beginning was the Image: The Omnipresence of Pictures: Time, Truth, Tradition. (Series Visual Learning 6.) Frankfurt am Main: Peter Lang.

A kötet tartalomjegyzéke:

Bővebben...
 
Academic writing
2016. december 21. szerda, 22:22

Évek óta foglalkozom íráskészség-fejlesztéssel, az academic writing oktatásával. A Feld-Knapp Ilona szerkesztette Cathedra Magistrorum sorozat harmadik tanulmánykötetében megjelent egy cikkem a témakörről.

 
A magyar tudomány ünnepe 2016 (BCE)
2016. november 20. vasárnap, 12:53

A BCE Egyetemi Könyvtára konferenciát rendezett a magyar tudomány ünnepén, a tudományos viták fogalom- és nyelvhasználatáról.

Két közdaság- (Madarász Aladár: Ricardo és Malthus levélvitái; Simonovits András: amerikai viták a tb-nyugdíjreformról) és egy politikatörténeti előadás (Tefner Zoltán: német történészvitákról) után az internetes viták szereplőiről beszéltem a nyelvi identitáskonstruálás szempontjából.

Bővebben...
 
A történetmesélésről
2016. november 20. vasárnap, 12:59

A 2009-ben a honlapom mottójául választott Sean Hall-idézet új életre kelt egy Mandiner-cikkben, amely a Brexit, a Trump-jelenség és a narratívák összefüggéséről szól.

Bővebben...
 
Verbal and visual aggression in trolling (VLL7)
2016. november 16. szerda, 10:41

A BME Műszaki Pedagógia Tanszékéhez kötődően működő Visual Learning Lab 2016-os nemzetközi konferenciáján a verbális és vizuális agresszióról, kiemelten a trollkodásról beszéltem, angol nyelven. Amellett érveltem, hogy a trollkodás dominánsan verbális identitásalkotó tevékenysége mellett a vizualitás trollkodásban játszott szerepét sem szabad figyelmen kívül hagyni. 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 81

Keresés

Google-ajánlat